Steven Van Belleghem


Brezplačna knjiga: Od izkušnje stranke do bivše stranke

Brezplačna knjiga Od izkušnje stranke do bivše stranke vam bo pomagala razviti vizijo dela s strankami v prihodnosti ter vam s pomočjo primerov iz resničnega življenja obenem služila kot navdih, kako to vizijo čim lažje doseči.

Prenesi knjigo
*Na voljo kot knjiga, e-knjiga in audio knjiga.
Image

Steven Van Belleghem


Brezplačna knjiga: Od izkušnje stranke do bivše stranke

Image

Brezplačna knjiga Od izkušnje stranke do bivše stranke vam bo pomagala razviti vizijo dela s strankami v prihodnosti ter vam s pomočjo primerov iz resničnega življenja obenem služila tudi kot navdih, kako to vizijo čim lažje doseči.

Prenesi knjigo
*Na voljo kot knjiga, e-knjiga in audio knjiga.

Kaj se zgodi, ko stranko odstranimo iz nakupne poti?

“Kako se bo naš odnos s strankami spremenil, ko si bodo AI-platforme kot Amazon Alexa prisvojile odnose z našimi strankami? Kakšen bo vpliv naših znamk? Kako naj še naprej navezujemo stike s strankami, ne da bi postali nevidni? Je morda subscription model oz. model naročnine odgovor na dilemo, kako ostati relevanten?

To so le nekatera izmed vprašanj, s katerimi sem se ukvarjal v pričujoči knjigi in upam, da ti bodo moji zapisi pomagali bolje razumeti, prihodnost pri delu s strankami, ki je pred nami. Prepričan sem, da se podjetjem, ki bodo resnično razumela spremenjeno naravo izkušnje stranke in odnosov, obeta zelo razburljiva prihodnost.”

Steven Van Belleghem

Na voljo v vam najljubšem formatu

Image

2. E-knjiga

Prenesi knjigo
Image

3. Audio knjiga

Prenesi knjigo
Image

O avtorju

Steven Van Belleghem je strokovnjak za usmerjenost k strankam v digitalnem svetu. Je priljubljen mednarodni govornik. V svojih predstavitvah Steven na domiseln, navdušujoč in navdihujoč način popelje svoje občinstvo na potovanje v svet sodobnih odnosov s strankami.

Steven je tudi avtor štirih bestsellerjev — za svojo prvo knjigo The Conversation Manager je prejel nagrado za najbolj inovativno marketinško knjigo leta 2010 —, podjetnik, ki je soustanovil dve podjetji: nexxworks in Snackbytes, in investitor v inovativna digitalna podjetja. Prvih 12 let svoje kariere je delal kot svetovalec in vodilni družbenik podjetja za inovativne raziskave trga InSites Consulting. V tem času je podjetje zraslo z osem na 130 zaposlenih v izpostavah v petih državah. Steven je tudi honorarni profesor marketinga na poslovni šoli Vlerick in član upravnega odpora neprofitne organizacije Plan International.

Njegovo najnovejše delo From CX to EX Customer je v slovenščino prevedel Igor Pauletič.

Prenesite svoj brezplačen izvod (audio) knjige!

Od izkušnje stranke do bivše stranke