Politika varstva osebnih podatkov

Vse vsebine, objavljene na www.frodx.com, gamechanger.frodx.com, cx-slovenija.org, getinstantfeedback.com, so last družbe FrodX, d. o. o., in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja FrodX, d. o. o., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Družba FrodX, d. o. o., ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju zgoraj omenjenih spletnih strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. FrodX, d. o. o., si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletnih straneh www.frodx.com, gamechanger.frodx.com, cx-slovenija.org, getinstantfeedback.com.

Vaše podatke bomo uporabili izključno za namene obveščanja o naših seminarjih/dogodkih ter za obvestila, povezana z našo dejavnostjo, in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1.

V prvem odstavku naštete spletne strani za delovanje uporabljajo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

Piškotki spletnih mest www.frodx.com, gamechanger.frodx.com, cx-slovenija.org, getinstantfeedback.com:

Ime piškotka Namen Trajanje piškotka Podjetje
_cfduid Diagnostični piškotek. Uporablja se za spremljanje odzivnosti strani. 1 mesec Pingdom
cookielawinfo-checkbox-necessary Uporablja za ugotavljanje, ali je obiskovalec že potrdil uporabo piškotkov. 1 uro FrodX d.o.o.
_fbp Uporablja se za spremljanje statistike. 3 mesece Facebook Inc.
fr Piškotek Facebook vtičnika. 1 sejo Facebook Inc.
_ga Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 2 leti Google Inc.
_gid Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 24 ur Google Inc.
_hjid Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 1 leto Hotjar ltd.
_hjIncludedInSample Statistika ogledov spletne strani. 1 sejo Hotjar ltd.
_mauuid Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 10 let Net-Results
PHPSESSID Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. 1 sejo Frodx d.o.o.
viewed_cookie_policy Uporablja se za hranjenje informacije o tem, ali je obiskovalec videl obvestilo o piškotkih. 1 leto Frodx d.o.o.