Prodaji ni mar za bralce, mar jim je samo za prodajo in prihodke. Razvijte kvalificirane potencialne stranke, ki razumejo lastno težavo in poznajo vašo vsebino, ter prenesite te informacije vaši prodajni ekipi. Razvijte svoj sistem CRM, tako da bo vključeval informacije o potencialnih strankah v resničnem času, kar vključuje tudi njihovo zgodovino e-poštne komunikacije in brskanja po vašem spletnem mestu. Prodajni oddelek od marketinškega oddelka želi samo informacije o potencialnih strankah, ki so izobražene in pripravljene na nakup.

Po drugi strani stranke ne želijo dobiti občutka, da ste jih predali drugemu oddelku oziroma prodajalcem. Zgradili ste lasten ugled pri strankah in vzpostavili povezavo z njimi, zato jih morate še naprej izobraževati in tudi podpirati v svojem prodajnem procesu. Nadaljujte z izgradnjo odnosa, ki ste ga že razvili, in se prepričajte, da ima prodajni oddelek vse informacije o potencialnem kupcu ter še naprej prejema povratne informacije o njegovem vedenju med prodajnim procesom.

PRODAJA JE PRAV TAKO OMEJEN VIR

Prodajalec lahko opravi samo določeno število klicev ali obiskov v enem dnevu. Če želite izboljšati uspešnost prodaje, mora imeti prodajna ekipa dostop do tržnih podatkov, s pomočjo katerih se lahko osredotoči na pravo potencialno stranko. Stranke v zadnjih stopnjah nakupnega procesa bodo le redko izrazile pomisleke in težave prodajalcu, bodo pa z veseljem raziskale pogosta vprašanja, študije primerov, reference in tehnične informacije. Če ustrezno zastavite procese in poteke dela, ki podpirajo prodajne procese, lahko opremite svojo prodajno ekipo z vprašanji in odgovori, ki jih potrebujejo za svoje delo – zaključevanje poslov.

Prav tako je pomembno, da jim ta orodja ponudite v orodju, ki ga že tako vsakodnevno uporabljajo – v sistemu CRM. Z integracijo se lahko prepričate, da bo marketinška inteligenca vključena v MS Dynamics, Salesforce.com, Sugar CRM ali katerikoli drugi sistem CRM, ki ga vaša prodajna ekipa danes uporablja.

Izbira in integracija sistema CRM

Sistemov CRM ne uporabljajo vsi.

Pogosto pozabimo, da CRM pomeni upravljanje odnosa s strankami (Customer Relationship Management). Je veliko več kot le orodje ali tehnična platforma, zato je prav žalostno, da v številnih okoljih sisteme CRM uporabljajo samo kot izboljšan adresar. Učinkovito upravljanje priložnosti, primerov, naročil, lojalnosti in napotitev zahteva več kot le platformo za zapisovanje e-poštnih sporočil in klicev. Prodajno osebje potrebuje celovit profil strank, ki vsebuje njihove težave, zanimanja, dejavnosti in reakcije strank v prodajnem procesu.

Lahko vam pomagamo hitreje doseči vaše cilje. Če že uporabljate sistem CRM ali pa želite uporabiti prenovo marketinga za uvedbo novih ali nadgrajenih procesov CRM, vam lahko pomagamo pri izbiri, integraciji podatkov o potencialnih strankah in razvoju poteka dela. Delamo s skoraj vsemi razširjenimi platformami CRM, vključno z MS Dynamics, Salesforce.com, Sugar CRM, SAP CRM, zato lahko zagotovimo, da bodo zahteve in dejavnosti potencialnih strank zagotovo prenesene iz marketinškega oddelka v roke prodajnega osebja.

SISTEMOV CRM NE UPORABLJAJO VSI

Razumemo, da nekatera podjetja iz zgodovinskih ali tehničnih razlogov ne uporabljajo sistemov CRM za sledenje svojih prodajnih dejavnosti in predvidevanje rezultatov. Razvili smo lastno platformo, imenovano LeadVision, ki tovrstnim prodajnim ekipam omogoča vpogled v njihove stranke in digitalne sledi, ki jih puščajo za seboj. Redna dnevna, tedenska ali mesečna poročila in e-poštna opozorila za dejavnosti z visoko dodano vrednostjo vaši prodajni ekipi pomagajo pridobiti vse informacije, ki jih potrebujejo, ob pravem času.

Uskladitev prodaje in marketinga

Pretvorba podatkov v uporabne informacije.

Tehnologija in vsebina sta zmogljivi orodji, vendar ne moreta zaključiti prodaje. Prodajalci vam bodo razložili, da nakupi izdelkov z veliko vrednostjo niso zaključeni brez osebnega stika in stiska rok. Vaša prodajna ekipa potrebuje informacije o potencialnih kupcih, ki jih ustvari vaš marketinški oddelek, če želijo učinkovito prepoznati priložnosti in sodelovati s strankami, da zaključijo posel. Razviti morate učinkovite in dobro določene procese, ki zagotavljajo, da ima prodajni oddelek vse informacije, ko kontaktira potencialne kupce, kar omogoča neopazen prehod strank iz marketinga v prodajo. Tako bo vaša prodajna ekipa vedela, koga mora kontaktirati, kdaj ga mora kontaktirati in kako se pogovarjati z njim za bolj učinkovito ustvarjanje prihodkov.

PRETVORBA PODATKOV V UPORABNE INFORMACIJE

Potencialne stranke med premikanjem po vašem prodajnem lijaku ustvarjajo dve vrsti podatkov. Dajo vam svoje kontaktne in demografske informacije, ko prenesejo vaše gradivo ali izpolnijo formularje za stik in predstavitev, z dostopom do vaše vsebine pa orišejo sliko svojih težav in želja. Mi vam bomo pomagali pretvoriti te podatke v uporabne informacije, da jih lahko prenesete neposredno v sisteme CRM za vašo prodajno ekipo. Deljenje informacij združi vaš marketinški in prodajni oddelek, saj sta oba usmerjena v stranko, zato lahko oddelka sodelujeta z minimalnim številom konfliktov in uspešno uresničujeta skupne cilje – ustvarjanje kvalificiranih potencialnih strank in zaključevanje večjega števila prodajnih priložnosti.

Povezava sistema CRM in marketing automationa je najboljši način, da prodajna ekipa od marketinga dobi prave informacije v pravem trenutku, da uspešno zaključi posle. Zakaj je še pomembno, da CRM ne ostane zgolj “imenik” in katere prednosti vam pri prodaji še nudi, izveste v priročniku in webinarju.