Priporočila strank so daleč najbolj učinkovita oblika ustvarjanja potencialnih strank. Napotene stranke vam v določeni meri že zaupajo, bolje razumejo vašo ponudbo in svojo pričakovano izkušnjo. Pomagali vam bomo prepoznati vaše najbolj zadovoljne stranke in jim ponuditi enostaven način, da vas priporočijo prijateljem in kolegom. Prav tako vam bomo pomagali vzpostaviti sistem nagrad, ki dodatno motivira stranke, da zaključijo priporočilo. Uvedli bomo tehnologije in procese, ki vam bodo vsak dan pomagali ohranjati delovanje tega sistema in zagotavljali, da boste izrabili ves potencial priporočila strank.

Nihče ne more pomagati vašemu poslu toliko kot zadovoljne stranke. Edina stvar, ki je boljša od priporočila stranke, je veliko priporočil strank. Vendar se morate pri tem zavedati, da so tudi vaše najbolj zveste stranke zelo zasedene, saj se osredotočajo na svoje poslovanje in ne na vaše. Vsak strateški pristop k upravljanju priporočil se mora osredotočati na dve ključni dejavnosti:

• meritev zadovoljstva strank,

• spodbujanje priporočil.

Ne oklepajte se skromnosti - nič ni narobe s tem, da stranke zaprosite za priporočila. Lahko vam pomagamo prepoznati zadovoljne stranke in razvijati segmente, ki vas bodo najverjetneje priporočili prijateljem in kolegom.

REDKO SE ZGODI SAMO OD SEBE

Ko navdušite stranko ali dobite dobro oceno, je tovrstnim strankam pomembno omogočiti enostaven način za priporočilo. Zamislite si, da vaša najljubša blagovna znamka od vas zahteva, da pokličete prijatelja po telefonu in mu opišete svojo dobro izkušnjo. Tega ne bi nikoli storili. Uporabiti morate mehanizme, ki so pravočasni, ciljani in dovolj enostavni, da jih lahko vsakdo uporablja. Ko je priporočilo samo en klik stran, je veliko bolj verjetno, da ga bomo tudi opravili.

Zavzetost strank

Zbirajte povratne informacije.

Stranke so najbolj pomembne za vaše poslovanje. Če dosledno kažete, da se zanimate za njihove težave (v marketingu, prodaji, podpori in na katerikoli drugi točki stika), bodo postale vaši največji zagovorniki. Pomagamo vam lahko izboljšati vaše programe za večjo zavzetost strank, ki bodo zagotovili, da so stranke vedno na prvem mestu. Tako boste lahko postavili sistem, ki redno spodbudi najbolj zveste stranke, da pustijo oceno. Veliko strank se šele ob vprašanju o njihovem zadovoljstvu začne zavedati, kako zelo so pravzaprav zadovoljne z vami.

ZBIRAJTE POVRATNE INFORMACIJE

Svojim strankam omogočite čim lažje pošiljanje povratnih informacij ali predlogov za izboljšave. Pomagamo vam lahko pri postavitvi, upravljanju in širjenju spletnih skupnosti za stranke, ki izboljšajo publiciteto vaše blagovne znamke in spodbujajo zvestobo prek spodbujanja zavzetosti strank. Nekatere stranke, ki so kupile vaše izdelke, se identificirajo kot tip stranke, ki se ne bo zadovoljil z ničemer slabšim od vaše ponudbe. Tovrstne stranke so poleg izgubljenih priložnosti najbolj vreden vir informacij za boljše izpolnjevanje njihovih potreb.

Programi za priporočila strank

Predstavite uspešnost svojih strank.

Priporočilo je vredno več kot sto izjav o lastnih izdelkih ali storitvah. Priporočila prihajajo v več oblikah, kot se zavedamo, saj ljudje razpravljajo o vaših rešitvah na spletu ali pa osebno s kolegi in prijatelji. Težava pri priporočilih je v tem, da samo majhen del vaših najbolj zadovoljnih strank naključno zaide v pogovor, v katerem se spomnijo povedati ljudem, da cenijo vaše delo.

Zato smo vzpostavili programe za priporočila strank, ki bodo podžgala priporočila. Vaše obstoječe storitve za stranke in komunikacijske postopke lahko pregledamo in zagotovimo, da učinkovito pretvarjate zadovoljstvo strank v uporabno vsebino. Pomagamo vam lahko postaviti ankete o zadovoljstvu strank, da prepoznate svoje najbolj zadovoljne stranke. Nato lahko uporabite naš sistem priporočil in pozovete te stranke, da vas priporočijo svojim prijateljem in kolegom.

PREDSTAVITE USPEŠNOST SVOJIH STRANK

Vaše podjetje poleg posameznih priporočil potrebuje tudi stalen pritok citatov, študij primerov in predstavitev strank. Pomagali vam bomo najti način, da vam ne bo treba prositi zanje. Tako boste dobili informacije od vaših strank in boste lahko strukturo priporočil oblikovali tako, da bo pohvalna, a hkrati tudi poštena predstavitev uspehov vašega podjetja.