Ali se formalno predstavite starim prijateljem? Ali bi tujcem na cesti začeli razlagati o prednostih svojega izdelka, ne da bi se predstavili ali se vsaj malo pogovorili o vsakdanjih stvareh? Če potencialne in trenutne stranke obravnavate kot brezoblično množico ljudi brez konteksta, vam je lahko enako nerodno. Vaše spletno mesto in e-poštna komunikacija pri tem nista izjemi: sta najbolj pomembna komunikacijska kanala v zgodnjih korakih nakupnega procesa. Ko razumete, kdo obiskuje vaše spletno mesto, lahko prilagodite vsebino e-poštnih sporočil, ki jih prejemajo, in informacije, ki si jih lahko ogledajo na vašem spletnem mestu. Pri individualni komunikaciji pol časa porabite za vzpostavitev zaupanja.

KAJ VAŠA STRANKA POTREBUJE?

Vsak sodoben tržnik razume vrednost osredotočanja na stranke. Še vedno pa imajo mnogi težave in ne znajo razviti svojih komunikacijskih sposobnosti, tako da vzpostavijo resnično povezavo s stranko, razumejo njene potrebe, jim pomagajo razumeti lastne težave in možne rešitve. Če se želite resnično povezati s stranko, morate razumeti, kakšno vsebino trenutno potrebuje vaša stranka in na katera vprašanja potrebuje odgovore.

Vaš marketing automation je že izdelal bogat profil vaše stranke, sledil njenim dejavnostim v preteklosti in ji dodelil stopnjo nakupne zrelosti. Zakaj torej ne bi vsebine, ki se ji prikaže, ko obišče vašo spletno stran, in poslane e-poštne komunikacije prilagodili njenim specifičnim potrebam? To vam lahko omogočimo, tako da vam pomagamo združiti najnovejše tehnologije in poglobljeno razumevanje stranke.

Prilagoditev spletne vsebine

Komunikacija s stranko.

Dnevi marketinškega kričanja vsevprek se končujejo, še posebej na spletu. Nobenega izgovora nimate za to, da z vsako stranko komunicirate na enak način. To seveda velja tudi za spletna mesta. Današnja tehnologija nam omogoča spletno komunikacijo s posamezniki. Se spomnite izdelka, ki ste si ga ogledali in vam je še nekaj dni sledil na Googlu, Facebooku in drugih spletnih mestih? Spletna mesta si vas prav tako zapomnijo in predhodno izpolnijo obrazce za konverzijo, ko želite dobiti dostop do drugega dela vsebine. Zakaj torej vsakemu obiskovalcu našega spletnega mesta kažemo isto staro spletno vsebino? Zakaj vlagamo vedno več sredstev v naš digitalni marketing, vendar še vedno obravnavamo naša spletna mesta kot navadne oglasne deske?

KOMUNIKACIJA S STRANKO

Zdaj smo do kolen v čudoviti prihodnosti svetovnega spleta. Končno lahko razvijamo pametna spletna mesta, ki prepoznajo obiskovalca in svojo vsebino prilagodijo njegovim potrebam in željam. Ali določena stranka redno spremlja eno blagovno znamko na vašem spletnem mestu? Pomagajte ji, da jo bo lažje našla. Ali se stranka pogovarja s prodajo in se bliža končni odločitvi za nakup? Morda bi ji morali predstaviti posebno ponudbo ali popust. Ali je obiskovalec ključna stranka in ima dober odnos z enim od vaših skrbnikov? Postavite njegovo sliko na vrh strani s predstavitvijo vaše ekipe. Z našo pomočjo boste svoje spletno mesto spremenili v ustrezno komunikacijsko orodje.

Ciljana vsebina v e-poštnih sporočilih

Kakršnakoli osebna komunikacija mora biti prilagojena posamezniku.

Nihče se ne zbudi v nestrpnem pričakovanju avtomatiziranega e-poštnega sporočila. Ogrevanje potencialnih strank je učinkovito samo v primeru, ko so meje med osebno in avtomatizirano komunikacije zabrisane. V zgodnjih časih poslovne e-pošte smo ugotovili, da z uporabo imena stranke v vsebini sporočila trikrat povečamo zanimanje zanj. Danes seveda nihče ne verjame, da je podrobno zasnovano glasilo poslano samo njim, zato je tudi vpliv vstavljanja imena veliko manjši. E-poštna komunikacija je postala prava znanost, ki se usmerja v boljšo podporo strankam.

KAKRŠNAKOLI OSEBNA KOMUNIKACIJA MORA BITI PRILAGOJENA POSAMEZNIKU

E-poštna sporočila tako kot družabna omrežja niso nič več kot komunikacijski kanal. Ali bi z ljudmi iz oči v oči komunicirali na enak način, kot to počnete prek e-pošte? Ali bi stali v kotu konferenčne dvorane in kričali najnovejše novice iz vašega podjetja, potem bi pa rekli »prosim, ne odgovarjajte na to sporočilo«? Za učinkovito ogrevanje strank morajo biti vsa vaša sporočila verodostojna in prilagojena uporabniku. Morala bi obravnavati njegove potrebe na osnovi najnovejših dejanj na spletnem mestu, persone kupca, položaja v prodajnem lijaku in (če je le mogoče) njegovem osebnem odnosu z določeno osebo v vašem podjetju.

Lokalizacija

Lokalizacija je strateški vidik poslovanja.

Vsi radi berejo in komunicirajo v svojem maternem jeziku. Tržna komunikacija v angleščini je bolj ali manj obvezna za vsako podjetje, ki želi delati z mednarodnimi strankami, vendar pri prodaji zapletenega izdelka ali storitve angleščina ne bo zadostovala. Čeprav vaše potencialne stranke razumejo vsebino, morda ne bodo povsem prepričane in vam zaradi tega ne bodo zaupale svojega težko prisluženega denarja. Ko se lotite lokalizacije, vam bo kmalu jasno, da je veliko bolj zapletena kot le »prevod vašega spletnega mesta«.

LOKALIZACIJA JE STRATEŠKI VIDIK POSLOVANJA

Dobro zastavljen postopek lokalizacije zahteva nekaj strateških odločitev. S koliko jeziki pričakujete, da se bo vaš marketinški oddelek srednjeročno ukvarjal? Kako zapletena je vaša vsebina in kolikšen vložek bi bil potreben za posamezen jezik? Kako pogosto se vaša vsebina spreminja in kako pogosto boste posodabljali lokalizirano vsebino?

Poleg tehničnih težav vam bomo pomagali določiti tudi ustrezen postopek nadzora kakovosti vaše lokalizacije. Nikoli ne smete pozabiti dejstva, da slab prevod užali ljudi, saj s tem pokažete pomanjkanje spoštovanja do njihovega jezika. Lahko vam pomagamo postaviti zanesljive procese, ki bodo zagotovili cenovno učinkovito in jezikovno ustrezno lokalizirano digitalno prisotnost.

Podatki o posameznih strankah, zbrani v marketing automationu, vam omogočajo, da komunikacijo s strankami povsem prilagodite njihovim zanimanjem. Preverite, kako se tega lotiti, da boste dosegli odlične rezultate.