Ko dosežete širše občinstvo, vendar še vedno želite zagotoviti ustrezno prilagojeno vsebino za posamezne stranke glede na njihov položaj v nakupnem procesu, tega ne boste več mogli opravljati ročno. Potencialne stranke boste morali ustvarjati s pomočjo mehanizma za strukturirano porazdelitev in analitiko vsebin. Če boste pri tem uspešni, boste potencialne stranke prepoznali veliko pred njihovo odločitvijo za nakup, kar pomeni, da jih boste lahko ogrevali, dokler ne bodo pripravljene nanj. Ko so na koncu pripravljene na pogovor s prodajalcem, boste želeli, da je vaša ekipa takoj obveščena o tem in ima dostop do vseh informacij, ki so zbrane o tej potencialni stranki. Marketinški informacijski sistem je bil razvit posebej zato, da vam pomaga razumeti, kaj dejanja strank pomenijo. To vam omogoča, da se odzovete in prilagodite komunikacijo z njimi ali obvestite prodajalce o kritičnem trenutku v nakupnem procesu.

TEGA NE MORETE STORITI ROČNO

FrodX ne uporablja marketinškega informacijskega sistema samo za upravljanje lastnih marketinških dejavnosti, smo tudi vodilni pri razvoju in uvedbi avtomatiziranih marketinških mehanizmov za največje poslovne sisteme v Srednji in Vzhodni Evropi. Lahko vam pomagamo izpeljati tehnično plat marketinga z izbiro, uvedbo, prilagoditvijo in podporo za številne platforme marketinških informacijskih sistemov in vodilnih rešitev CRM, kar vključuje tudi integracijo med različnimi platformami. Imamo veliko izkušenj pri razvoju sistemov za ustvarjanje in ogrevanje potencialnih strank, poleg tega pa že dolgo časa delamo na razvoju usklajenosti med marketingom in prodajo. Naši predlogi temeljijo na najboljših praksah in dokazanih pristopih, vendar se morate zavedati, da vam ne moremo zagotoviti, da bo vse to delovalo tudi pri vaših strankah. Zanašamo se na naše izčrpne izkušnje, ki kažejo, kaj je bilo uspešno (ali neuspešno) pri drugih projektih. Naša predanost nenehnemu preizkušanju in optimizaciji zagotavlja nenehno izboljševanje in učenje na področju marketinških informacijskih sistemov, kar zagotavlja boljši donos na vaše investicije v marketing.

Ustvarjanje potencialnih strank

Novim potencialnim strankam je vseeno za vas.

Ustvarjanje potencialnih strank je hkrati najbolj enostaven in najbolj zahteven del marketinškega informacijskega sistema. Ustvarjanje potencialnih strank ni izjemno težko, vendar za angažiranje potencialnih strank, ki so že na dobri poti do nakupa, potrebujete zgodbo in odnos. Ljudje se počutijo bolje, če sodelujejo s tistimi, ki jih poznajo ali jim zaupajo – za izgradnjo zaupanja pa potrebujemo iskreno komunikacijo s potencialnimi strankami. Če ne morete komunicirati s stranko, ne morete skleniti posla. Če želite pretvoriti povečano število obiskovalcev vaših strani z vsebino v potencialne stranke, s katerimi lahko vzpostavite medsebojno in ne le enosmerno komunikacijo, morate spremeniti način delovanja vašega spletnega mesta. Visokokakovostni vsebinski dokumenti, vodiči ter študije primerov morajo biti postavljeni na za uporabniku prijazne pristajalne strani s progresivnimi obrazci in močnimi klici k dejanjem. Obiskovalcem morate v zameno za njihov e-poštni naslov ponuditi konkretno vrednost, če hočete karkoli doseči.

NOVIM POTENCIALNIM STRANKAM JE VSEENO ZA VAS

Zaupanje ne zraste čez noč. Ne morete se zanašati, da se bo enkratni obiskovalec kar naprej vračal po vašo vsebino. Če želite vzpostaviti redno komunikacijo in izobraževanje, jih morate na to spomniti s pomočjo e-pošte, ponovnega trženja in oglaševanja. Pri tem je e-pošta daleč najcenejši in najbolj učinkovit pristop. Ko se vaši potencialni kupci vrnejo na vaše spletno mesto, prenesejo vašo vsebino in se registrirajo za dogodke, bodo najverjetneje pustili več kot samo svoje osebne podatke. Zdaj veste, kaj jih zanima, po katero vsebino se bodo vračali in katere težave želijo razrešiti. Namesto da bi gledali prejšnje prenose in ugibali, kaj bi jih lahko zanimalo, vam te informacije pokažejo, s katero težavo se trenutno soočajo.

Ogrevanje potencialnih strank

Bodite v koraku s strankinim nakupnim procesom.

Nakupni procesi so samo videti preprosti in kratki, če se akciji pridružite, ko je že skoraj vsega konec. Kako dolg je strankin nakupni proces v resnici? Koliko tednov ali mesecev raziskuje svoje težave, preden se prvič obrne na vas? Raziskave kažejo, da povprečen kupec pregleda približno 10 virov, preden se pogovori s predstavnikom prodaje. Pogovor bo sprožil, ko zanesljivo pozna vse prednosti in slabosti, si ogleda več virov in vam zaupa, da mu boste pomagali pri razreševanju njegove težave. Pomagamo vam lahko vzpostaviti poteke dela za ogrevanje potencialnih strank, ki zagotavljajo pravo vsebino v pravih kanalih, ki je pravočasno dostavljena posameznim potencialnim kupcem. Pomagali vam bomo izobraziti potencialne kupce, ohraniti njihovo zanimanje in ustvariti zaupanje, ki ga potrebujejo za kontakt z vašimi prodajalci.

BODITE V KORAKU S STRANKINIM NAKUPNIM PROCESOM

Ustvarjanje nove potencialne stranke je pomemben prvi korak, vendar njeno ogrevanje s povezano in uporabno vsebino loči vodilne na trgu od ostalih. Lahko vam pomagamo razvijati in nenehno optimizirati vaše dejavnosti ogrevanja potencialnih strank, da lahko svoje prodajne moči usmerite v potencialne stranke, ki se bližajo odločitvi za nakup. Potencialne stranke, ki niso pripravljene na klic iz prodajnega oddelka, ostanejo v vašem marketinškem lijaku in samodejno prejemajo uporabne informacije, dokler vas ne poznajo dovolj dobro in vam toliko zaupajo, da vas izberejo za prodajalca.

Opozarjanje

En korak pred konkurenco.

V starih dobrih časih so prodajalci poklicali vsak stik, ki je pokazal celo najbolj medel interes za storitve vašega podjetja. Če imate ustrezno marketinško strategijo, to preprosto ni več sprejemljiva možnost. V lijaku je preveč ohlapno definiranih potencialnih strank, pri čemer jih večina ni pripravljena na pogovor o nakupu, zato mora vaša ekipa vedeti, kdo in kdaj se približuje odločitvi za nakup. Ko je potencialni kupec pripravljen na pogovor s prodajalci, se bo obrnil na več kot enega ponudnika. Če zamudite to priložnost, je mogoče ne boste nikoli več dobili. Zato mora vaša prodajna ekipa dobivati opozorila v realnem času, ko se potencialni kupec vede, kot da razmišlja o nakupu.

EN KORAK PRED KONKURENCO

Ko si eden od vaših potencialnih kupcev že drugič ogleda cenik, prenese vodič za tehnično integracijo ali želi dostop do vsebine o strukturi njihovih zahtevkov za ponudbo oziroma odda standardno poizvedbo, bi moralo biti vaše prodajno osebje takoj obveščeno o tem premiku v nakupnem procesu. Če smo odzive na prodajo včasih merili v dnevih, se moramo v današnjem konkurenčnem okolju tovrstnim potencialnim strankam posvetiti v nekaj minutah – dokler še razmišljajo o svojih izzivih in se odločajo o njihovih rešitvah.

Pomagamo vam postaviti opozorilne sisteme, ki vaše prodajno osebje nemudoma obvestijo (po e-pošti ali prek naloge v sistemu CRM, na primer Microsoft CRM, Salesforce.com, Sugar CRM ...), ko potencialna stranka nakaže, da je pripravljena na nakup ali pogovor o nakupnih pogojih s prodajalcem. Odziv na to potrebo pred konkurenco vam daje priložnost, da postavite osnovo za pričakovanja strank in določite pravila zaključevanja nakupa.

Kako marketinški informacijski sistem deluje v praksi, vam prikažemo na seminarju o inbound marketingu, zakaj ga danes nujno potrebuje vsako podjetje, ki želi ostati konkurenčno, pa izveste v priročnikih:
  • 9 razlogov, zakaj boste v kratkem ugotovili, da potrebujete marketinški informacijski sistem
  • Povezovanje z inbound potencialnimi strankami v 4 korakih