Inbound marketing

V digitalni dobi je vedno težje prodajati strankam, zato je najbolje, da jim pomagate pri nakupu. Inbound marketing je strategija, s katero pridobite njihovo pozornost in jo obdržite tako dolgo, da lahko vplivate na njihovo nakupno odločitev. Za to morate zagotoviti uporabno vsebino, ki jih pripelje bližje k rešitvi težave. Ko zberejo 75 % informacij, ki jih potrebujejo, bodo začeli razmišljati, komu zaupajo, da bo razumel njihovo težavo in zagotovil rešitve. Uporabna in privlačna vsebina je izjemno pomembna za inbound marketing. Z našo pomočjo boste lahko izbrali obstoječe gradivo za uporabne in strokovne informacije. Z njimi lahko pozneje zgradite širok niz privlačne vsebine, ki bo pritegnila vaše stranke. Nenehen dotok sveže vsebine iz več kanalov vam pomaga izobraziti vaše stranke, se predstaviti kot avtoriteta na izbranem področju in ustvariti promet pri najbolj pomembni demografski skupini – ljudeh s težavami, ki jih želijo rešiti.

VAŠE STROKOVNO ZNANJE, NAŠE PODAJANJE ZGODB

Zbrali bomo vašo obstoječo vsebino in jo predstavili kot informacije, ki privabijo, izobrazijo in prepričajo vaše potencialne stranke. Če stranke vaših izdelkov ali storitev ne kupujejo impulzivno (kot na primer sladkarije pri blagajni trgovine), bodo potrebovale informacije o njih, preden se začnejo pogovarjati s prodajalcem. Te informacije lahko dobijo pri vas ali pri vaših tekmecih. Naša ekipa izkušenih strategov in ustvarjalcev vsebin vam bo pomagala zapolniti prepoznane pomanjkljivosti z novo vsebino. Poleg tega bo vaše zaposlene naučila, kako prepoznavati in zbirati zgodbe, ki bodo zanimive tudi v prihodnje.

Učinkovita vsebina (taka, ki privlači nove potencialne stranke, tako da jim pomaga razrešiti obstoječe težave in jih ogreva do točke prodajne priložnosti) je najbolj pomemben del vašega marketinškega procesa. Na stranke ne morete vplivati z nizkokakovostnimi sporočili – ne glede na to, koliko časa in denarja zapravite za njihovo promocijo.

Ustvarjanje vsebine

Metoda, ne umetnost.

Vseh vsebin pa le ni treba ustvariti iz nič. Veliko gradiva za inbound marketing v podjetju že imate. Nabira se v vaših prodajnih nabiralnikih, podpornih primerih, poročilih in v glavah zaposlenih, ki se ukvarjajo s strankami. Veliko ustrezne vsebine je na voljo tudi izven vašega podjetja. Analitiki in inovatorji v panogi ter strokovnjaki z vašega področja ustvarjajo vsebino, ki jo številni berejo. Vašim potencialnim in trenutnim strankam lahko pomagate najti tovrstne vsebine. Deljenje vsebine ni rezervirano samo za družabne medije – vsebino iz zunanjih virov lahko prav tako izkoristite za podporo ogrevanju potencialnih strank na zgornji in srednji stopnji vašega prodajnega lijaka.
Inbound marketing

DELITE, KAR POZNATE, IN SI SPOSOJAJTE OD NAJBOLJŠIH

Kar se je začelo kot preprosta delitev vsebine na družabnih omrežjih, se je razširilo na številne komunikacijske kanale. Od blogov in e-poštnih kampanj do nativnega oglaševanja in kampanj v družabnih medijih – marketinška vsebina je postala strateški vir, ki ga je mogoče deliti. Kako izbrati pravo platformo za vzpostavitev stika s svojim občinstvom? Kako strukturirati in dostaviti vsebino, tako da se najbolje ujema s strankino trenutno stopnjo nakupnega procesa in odgovarja na vprašanja, ki si jih je danes zastavila?

Svet je postal precej zapleten. Pomagamo vam lahko izbrati vsebino, kanale in orodja za izpolnitev najbolj pomembne marketinške zahteve v dobi interneta – konsistentne, pogoste in ciljane vsebine, ki pospeši pretok vaših potencialnih strank skozi prodajni lijak.

Izbira vsebine

Delite, kar poznate, in si sposojajte od najboljših.

Vaša vsebina mora biti koristna, zagotovo pa ne škodi, če je tudi zanimiva. Čeprav ste strokovnjak na svojem področju, to še ne pomeni, da lažje razložite, zakaj bi se morali tudi drugi navduševati nad vašimi izdelki ali storitvami. Vemo, da je težko stopiti iz svoje kože in prezreti podrobno znanje o vaših izdelkih in njihovi uporabi v preteklosti. Če želite doseči stranko, se mora vaša vsebina osredotočati na čim bolj enostavne razlage, ki jih vaše stranke potrebujejo. Zato se še posebej trudimo delovati kot vaša protiutež ter vam pomagamo postaviti vaše stranke v središče naših zgodb, s katerimi želimo rešiti njihove težave, odgovoriti na njihova vprašanja in jih tudi zabavati, če je le mogoče. Ta postopek zahteva veliko časa, izkušenj in sodelovanja. Poleg tega zahteva vaše tehnično znanje, zato bo naša ekipa za ustvarjanje vsebine sodelovala z vami, da bo vašo zgodbo razumela do najmanjših podrobnosti. Ko zanimivo ubesedimo vaše strokovno znanje, boste (skupaj z vašimi strankami) popolnoma drugače dojemali lastno podjetje.
Inbound marketing

METODA, NE UMETNOST

Nismo kreativna agencija, ampak z rezultati motivirani poslovni svetovalci, med katerimi je tudi nekaj ustvarjalnih ljudi. Tako vam lahko pomagamo ustvariti knjižnico materialov, ki pritegnejo pozornost in ogrevajo vaše potencialne stranke, dokler niso dovolj prepričane v nakup.

• Izpilimo zastarelo tehnično dokumentacijo, tako da je bralcu bolj prijazna. • Napišemo manjkajoče dele, pri čemer še posebej pazimo, da vključimo vse stopnje nakupnega procesa. • Merimo učinke vse zagotovljene vsebine. Če kateri članek nima želenih rezultatov, bomo vedeli, da ga je treba popraviti, preden to ugotovijo drugi.

Promocija vsebine

Kombinacija plačljivih, lastniških in zasluženih medijskih kanalov.

Čas je, da svojo vsebino postavite pred svoje potencialne stranke. Razvoj sodobnega spletnega mesta in objava izobraževalne in na splošno uporabne vsebine je za inbound marketing dober začetek, vendar to ne bo vplivalo na vaše poslovanje, če ljudem ne poveste, kje jo lahko najdejo. Seveda, dobra vsebina in optimizacija iskalnikov bosta sami po sebi imeli nekaj vpliva, vendar je tržišče ponudnikov vsebin zelo konkurenčno. Na tisoče podjetij že govori o težavah, ki jih tudi sami poskušate rešiti. FrodX vam pomaga pri strukturiranju, zagonu, preizkusu in optimizaciji vaše plačljive promocije vsebine in digitalnega oglaševanja. Prav tako vam lahko pomagamo ohraniti doslednost pri zagotavljanju vsebine prek družabnih medijev in oglaševanja v družabnih medijih.
Inbound marketing

KOMBINACIJA PLAČLJIVIH, LASTNIŠKIH IN ZASLUŽENIH MEDIJSKIH KANALOV

Naši svetovalci za oglaševanje in družabne medije vam lahko pomagajo dostaviti vašo vsebino potencialnim strankam prek več kanalov. Njihovo podrobno razumevanje person kupcev vaših strank, težav, s katerimi se soočajo, in načina, na katerega jim vaši izdelki in storitve pomagajo razrešiti njihove težave, zagotavljajo, da sta vaša plačljiva prisotnost in prisotnost v družabnih omrežjih samo podaljšek vaše širše marketinške strategije.

Prav tako bi morali razviti namenske skupnosti in jih spodbuditi k objavi lastne vsebine – ne samo kot enosmerno komunikacijo z blagovno znamko, ampak z dodatnim pridihom skupnosti. S tem boste veliko bolj verjetno privabili nove potencialne stranke v svoje marketinške in prodajne lijake. Seveda pa lahko upravljate le dejavnosti, ki jih lahko izmerite, zato so vse dejavnosti zagotavljanja vsebine podprte z nenehnim merjenjem ključnih kazalnikov uspešnosti, vsakodnevnim testiranjem in izboljšavami.

Ugotovite, kako se lahko na spletu uvrstite v vrh zaupanja vrednih in strokovnih ponudnikov. Pridružite se nam na seminarju o inbound marketingu, še prej pa si preberite nekaj koristnih vsebin.