Kaj danes delate drugače?

Igor PauletičInbound Marketing, Marketing Automation

Pred dnevi sem si na Slidesharu ogledal prezentacijo Erica Schmidta in njegovih sodelavcev, kako deluje Google. Če si boste vzeli nekaj časa in si pogledali tistih 50 in nekaj slajdov, vam zagotovo ne bo žal. Na koncu boste rekli, da je vse res … In večina bo pri tem tudi ostala.

Vsakič, ko pogledamo okrog sebe, vidimo, da se je svet v kratkem času popolnoma spremenil. Click To Tweet

Meni pa se je v glavi zataknila ena Schmidtova misel. Pravzaprav njegova mantra – kaj se je spremenilo, kaj je danes drugače? Vsakič, ko pogledamo okrog sebe, vidimo, da se je svet v zelo kratkem času popolnoma spremenil. Pojavljajo se nove industrije, ki jih še pred 5 leti ni bilo, nekatere stare izginjajo, vse tiste vmes pa se vsako leto bolj spreminjajo. Na glavo se je obrnilo gospodarstvo, potrošniki in podjetja kupujejo popolnoma drugače kot prej, in spremeniti se moramo tudi sami. Če se ne bomo, nas bo okolje povozilo.

Spremembe so lahko na začetku grozljive, ker vsaka prinaša tveganja. Kljub temu pa, če ničesar ne spremenimo, zakaj bi sploh lahko upravičeno pričakovali neko spremembo na bolje? Zakaj že? Pasivna drža pomeni nasprotno, vsak dan zaostajamo en korak več. Samo vprašanje časa je, kdaj se v takem primeru zgodi potop.

Če ničesar ne spremenimo, je samo vprašanje časa, kdaj se zgodi potop. Click To Tweet

Naš posel v FrodXu je uvajati spremembe v podjetjih. Pomagamo pri uvajanju sprememb v marketingu in prodaji, sprememb v razvoju produktov, sprememb v odnosu do kupcev. In naročniki naših storitev so lahko samo tisti, ki si sprememb želijo ter imajo obenem dovolj moči in poguma, da jih tudi izpeljejo.

Zakaj in kako sta se marketing in prodaja obrnila na glavo? Click To Tweet

Včasih se zapletem s kom, zakaj so sploh potrebne spremembe in zakaj se mora vse tako naglo spreminjati. Češ, da pretiravamo … Potrudili smo se in spisali en manifest o tem, zakaj in kako sta se marketing in prodaja obrnila na glavo. Da bi pojasnili nujnost sprememb pri tem in upravičili FrodXov pristop, seveda.

kako-tržiti

Ampak tole, kar je Google izdal, pa našo celotno zgodbo postavlja v širši kontekst. Mi zgolj uvajamo spremembe, ki jih zahteva »nova ekonomija«, Google pa to novo ekonomijo v veliki meri ustvarja oz. bolje rečeno daje pogoje zanjo.

 

igor.pauletic@frodx.com

Ps.

Tale zapis ni promocija Schmidtove knjige ali Googlov HR na lovu za novimi kreativnimi talenti. Prej je to promocija našega manifesta Kako tržiti v svetu, kjer marketing ne deluje več. Toplo ga priporočam! Če ob njegovem branju začutite, da so korenite spremembe potrebne takoj, ste na pravi poti, da vam morda uspe nekaj izboljšati. Z nami ali brez nas.

O avtorju

Igor Pauletič

Ustanovitelj in direktor FrodXa, ki kot izkušen svetovalec svojim naročnikom pomaga prenesti aktualne tehnološke, poslovne in družbene trende v doseg njihovega poslovanja, najpogosteje pri razvoju novih produktov in načrtovanju njihovih prodajnih poti ter go-to-market strategije. Znotraj tima prevzema vlogo snovalca idej in si zamišlja načrte, kako spreminjati ustaljene vzorce razmišljanja in delovanja.