Nakupni procesi sodobnih kupcev so se spremenili. Je vaša prodaja še kos izzivom?

SEMINAR

Kako z inbound in account-based marketingom pritegniti in navdušiti hiperpovezane informirane kupce

FrodX d.o.o.
Celovška cesta 280
1000 Ljubljana
2.nadstropje

27. september 2021
Ob 13.00

PCT
Za obisk seminarja veljajo pogoji PCT

Kotizacija
Brezplačno

Image

V svetu hiperpovezanih potrošnikov šteje le to, da jim znate s primernimi informacijami ob pravem času pokazati pot, kako z vašimi rešitvami odpravijo svoje težave.

Vseeno pa se nakupni procesi končnih oz. poslovnih kupcev med seboj nekoliko razlikujejo in vsak »napad« zahteva tehten premislek.

Kdaj izkoristiti prednosti inbound marketinga in kako z account-based marketinškimi pristopi zablesteti v trenutkih, kjer so prodajni cikli daljši in vključujejo več odločevalcev?

Če bi radi spoznali pristope in strategije, s pomočjo katerih bosta vaš marketing in prodaja ostala usklajena in sposobna ustvariti povsem prilagojene nakupne izkušnje za vaše ključne kupce, se prijavite na seminar.

Na seminarju vas naučimo, kako:

Tržiti končnim in poslovnim kupcem, ki so spremenili nakupne navade

75 % nakupne odločitve je opravljene, preden se kupec prvič obrne na prodajalca. Spremljajte njihov nakupni proces in jih nagovorite v pravem trenutku.

Pripraviti načrt povezovanja s strankami

Naučite se, kaj je načrt povezovanja s strankami in o čem morate razmisliti, ko ga pripravljate. Postavite stranko in reševanje njenih težav v središče svojega delovanja.

Uskladiti marketinški in prodajni oddelek za odlično izkušnjo kupca

Uporabljajte orodja, kot so marketinški informacijski sistemi, CRM-sistemi in sistemi projektnega vodenja ter sodelovanja med zaposlenimi za učinkovito iskanje ter pridobivanje strank in zadovoljevanje njihovih potreb.

Priporočila strank in partnerjev

Image

DAVID ROZMAN
Digital business facilitator | eCommerce Manager, Hocoma

Seminar ponuja zelo dober vpogled, kako lahko z digitalnimi tehnologijami učinkoviteje obdelujemo in nagovorimo neizkoriščen potencial prodajnih kontaktov in s tem vplivamo na izboljšanje prodaje podjetja.

Tudi uporabniki SAPovih rešitev so izjemno zadovoljni s FrodXom, saj njihovi zaposleni nenehno spremljajo spreminjajoče se navade potrošnikov in druge spremembe na trgu ter v skladu z njimi prilagajajo vse potrebne pristope in procese. Ta njihov celovit B2B-pristop, ki zajema poslovno svetovanje, implementacijo najnovejših tehnologij in po potrebi tudi storitve njihove marketinške agencije, naše stranke najbolj cenijo.

Enostavno povedano – govorijo isti jezik kot naši uporabniki in so osredotočeni na zagotavljanje jasne poslovne vrednosti, kar jim zagotavlja neverjeten uspeh in izjemno zadovoljne stranke na naših tržiščih!


Seminar podaja visok nivo strokovnosti na področju modernih prodajno-marketinških pristopov. Z modernimi tržnimi pristopi marketing pridobi pomembnejšo strateško vlogo, v kateri povezano sodeluje s prodajo in stremi k realizaciji prihodkov. Podjetja, ki bodo tovrstne pristope danes prva udejanjila v svojih procesih, so že korak pred konkurenco.

Image

NIKA MOHAR
Direktorica digitalnega marketinga in vodja odnosov z javnostjo, Iskratel


Image

ANDREJA THALER
Marketing Manager, Domel

Koristne in zanimive vsebine FrodXa so me pripeljale do tega, da sem se udeležila tudi prvega seminarja na temo »Kako tržiti hiperpovezanim informiranim kupcem«. Na seminarju smo teoretsko podlago podkrepili s praktičnimi primeri, ki jih bomo v podjetju lahko prenesli v prakso. Naše nakupne navade so se bistveno spremenile in se še vedno spreminjajo, kar je posledica hitrega napredka tehnologije, pri tem pa moramo paziti na medgeneracijske razlike. Seminar je izpolnil moja pričakovanja, Igor, Miha ter Matevž pa so poskrbeli, da se bom udeležila še kakšnega!

Predavatelji

O pristopih k inbound in account-based marketingu, prepoznavanja ključnih kupcev za vaš posel, vzpostavitvi učinkovitega načrta povezovanja s strankami, usklajevanju marketinga in prodaje ter kako si pri tem pomagati s sodobno tehnologijo, kot sta CRM in marketinški informacijski sistem (MIS), bodo govorili Igor Pauletič, Lyda Borgsteijn, Darja Grabeljšek in Ana Lampe.

Igor, Lyda, Darja in Ana bodo svoje primere na webinarju podprli z demo prikazi v orodju HubSpot.

Image

IGOR PAULETIČ
FrodX

Igor je soustanovitelj FrodXa, ki kot izkušen svetovalec svojim naročnikom pomaga prenesti aktualne tehnološke, poslovne in družbene trende v doseg njihovega poslovanja, najpogosteje pri razvoju novih produktov in načrtovanju njihovih prodajnih poti ter go-to-market strategije. Znotraj tima prevzema vlogo snovalca idej in si zamišlja načrte, kako spreminjati ustaljene vzorce razmišljanja in delovanja.

Image

LYDA BORGSTEIJN
HubSpot

Kot vodja ekipe in Senior Account Executive za Srednjo in Jugovzhodno Evropo v podjetju HubSpot Lyda vsakodnevno sodeluje s srednje velikimi in velikimi podjetji iz najrazličnejših panog (predvsem SaaS, zaposlovanje, proizvodnja in fintech/finančne storitve), kjer se osredotoča na oblikovanje zanje vitkega sklada tehnologij in spodbuja inbound marketing pristop, ki temelji na CRM in v središče postavlja izkušnjo strank.
Image

DARJA GRABELJŠEK
FrodX

Darjo odlikuje odlično poznavanje delovanja inbound marketinga. Poleg funkcije svetovalke ima tudi zahtevno nalogo izbiranja in povezovanja sodelavcev v močne strokovne ekipe, ki bodo najbolje kos posameznim nalogam oziroma izzivom strank. Izkušnje, ki si jih je nabirala z uspešno izvedenimi projekti, ji pomagajo skrbeti za brezhiben potek in učinkovitost delovnih procesov, bdeti nad izvedbo projektov od prve zamisli do končnega rezultata in ohranjati stike s strankami tudi po zaključenih projektih.

Image

ANA LAMPE
FrodX

Ano odlikujejo dolgoletne izkušnje iz področja upravljanja marketinških tehnologij. FrodX-ovi martech ekipi se je pridružila kot vodilna strokovnjakinja za HubSpot, kjer pomaga razvijati nove pristope in v skladu z njeno vedoželjno naravo nenehno iskati rešitve, kako marketinške tehnologije čim bolje izkoristiti v praksi.

Webinar bo v četrtek, 17. 6. 2021, ob 13:00

Vam termin ne ustreza? Prijavite se na webinar in poslali vam bomo povezavo do posnetka webinarja na vaš elektronski naslov.

Prijava

Komu je seminar namenjen?

Webinar je namenjen vsem, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo s skrbjo za stranke, trženjem, oglaševanjem in prodajo v sredje velikih in velikih podjetjih.

Poleg vodij oskrbe strank bodo na tem webinarju veliko zanimivega slišali tudi:

  • zaposleni v prodaji,
  • zaposleni v marketingu,
  • načrtovalci poslovnega razvoja.

Prijava na seminar:

Kako z inbound in account-based marketingom pritegniti in navdušiti hiperpovezane informirane kupce

Ponedeljek, 27. september 2021, ob 13. uri v prostorih podjetja FrodX na Celovški cesti 280 v Ljubljani.

POMEMBNO: Zaradi zagotavljanja ustrezne varnostne razdalje v sklopu zajezitve širjenja okužb z virusom COVID-19 je število udeležencev seminarja omejeno na dvanajst. Za obisk seminarja veljajo pogoji PCT.


Prijave so zaključene.